صينية المسقعة باللحمة المفرومة
المكونات:
- نصف كيلو لحمة مفرومة
- نصف كيلو بذنجان رومى
- ربع كيلو فلفل رومى
- نص كيلو طماطم
- بصلة واحدة متوسطة الحجم
- اربع فصوص ثوم
- ملح وفلفل وكمون
- زيت
ملحوظة : الكميات المذكورة حسب عدد الأفراد والكميات المكتوبة تكفى صينية متوسطة الحجم
الطريقة:
يقطع البصل قطع صغيرة ويفرم الثوم ويوضع مع الزيت على النارحتى يصبح لونها ذهبى
نضع عليها اللحمة المفرومة وتقلب لمدة 3 دقائق ثم نضع عصير الطماطم والملح والفلفل والكمون وتترك حتى تنضج .
نقطع البذنجان حلقات صغيرة وينظف الفلفل من بذوره ويحمر الاثنان فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى داكن .
تصفى من الزيت ثم توضع على اللحمة لمدة 5 دقائق على النار .
وتقدم ساخنة وباردة
وبالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق