ما رأيك بالمظهر الجديد لمدونة: اطبخ إيه؟

طريقة عمل الكشرى المصرى

النهاردة هنعمل اكلة شعبية وكل الناس بتحبها وهى :
                                            
الكشرى المصرى

المكونات :
 المكرونة
الارز
الشعرية
 الصلصة
البصل
العدس
الحمص                        
وفى حاجة مهمة للكشرى وهى  ( بنسميها فى مصر ) الدقة
وهى بتاخد وقت للتتبيلة وعشان كده نعملها أولا ومكوناتها كالتالى :
  4 فصوص ثوم مفروم ناعم
1 معلقة صغيرة كمون
ملح حسب الرغبة
2معلقة كبيرة خل
كوب ماء

طريقة الدقة :
نضيف الثوم والكمون والملح ونقلب ثم نضيف ملعقتى الخل ونضيف الماء ونتأكد من الملح وهذه هى طريقة الدقة .

ثانيا : البصل ، ومكوناتة :
مقداربصلتين متوسطتين مقطعين شرائح
زيت+ملح

طريقة تحمير البصل :
نضيف للبصل معلقة صغيرة من الملح ونقلبة جيدا ثم نضعه فى الزيت حتى يصبح لونه ذهبى ثم نخرجه على ورق .

ثالثا : المكرونة ، ومكوناتها :
مكرونة مقصوصة صغيرة
مكرونة اسباجتى
ماء مغلى
ملح

الطريقة :
نضع المكرونة في الماء المغلى والملح حتى تنضج ( وهى ما تسمى بسلق المكرونة ) .

رابعا : الارز بالشعرية والعدس :
اسلقى العدس( نفس طريقة سلق المكرونة ) ، بعد ذلك نحمر الشعرية ( أى نضع الشعرية على السمن أو الزيت بالتسخين ) ونضيف عليها الارز و نضع العدس المسلوق بمياهه على الارز (أنها سبب لون الكشري المتعارف عليه شبه رمادي) وملح ويترك حتى الغليان او التشرب ، قومى بتهدئة النار حتى ينضج الأرز.

الحمص يسلق مثل طريقة المكرونة .

خامسا : الصلصة
المكونات:
ملعقتين زيت
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
4 فصوص ثوم مفروم
5حبات طماطم مضروبة بالخلاط
ملعقة صغيرة كمون وملح حسب الرغبة .

الطريقة:
نضع الزيت في اناء عميق ونضيف البصل حتى يذبل ثم نضيف الثوم ثم الطماطم وتتركها تغلى
ثم نضيف الملح والكمون ونتركها على النار حتى تصبح مركزة .

واخيرا جهزى الطبق

ابدئى بالمكرونة ثم الارز ثم الصلصة ثم البصل ثم الحمص . (محلات الكشرى  وبعض البيوت تقوم بوضع الأرز أولا ثم المكرونة ، ولكى الأختيار )

يمكنك أن تاكلى مع الكشرى طماطم متبلة بالثوم والخل والملح والفلفل والكمون .

وبالصحة والعافية

                                                                 
                                                                                                                           

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق