ما رأيك بالمظهر الجديد لمدونة: اطبخ إيه؟

صينية المسقعة باللحمة المفرومة

صينية المسقعة باللحمة المفرومة


المكونات:

- نصف كيلو لحمة مفرومة
- نصف كيلو بذنجان رومى
- ربع كيلو فلفل رومى
- نص كيلو طماطم
- بصلة واحدة متوسطة الحجم
- اربع فصوص ثوم 
- ملح وفلفل وكمون
- زيت
ملحوظة : الكميات المذكورة حسب عدد الأفراد والكميات المكتوبة تكفى صينية متوسطة الحجم

الطريقة:
     يقطع البصل قطع صغيرة ويفرم الثوم ويوضع مع الزيت على النارحتى يصبح لونها ذهبى
نضع عليها اللحمة المفرومة وتقلب لمدة 3 دقائق ثم نضع عصير الطماطم والملح والفلفل والكمون وتترك حتى تنضج .

     نقطع البذنجان حلقات صغيرة وينظف الفلفل من بذوره ويحمر الاثنان فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى داكن .

     تصفى من الزيت ثم توضع على اللحمة لمدة 5 دقائق على النار .

     وتقدم ساخنة وباردة 

وبالف هنا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق