ما رأيك بالمظهر الجديد لمدونة: اطبخ إيه؟

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى

طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى


المقادير:
1/2 كيلو كبدة مقطعة قطع صغيرة
ملح  - كمون
3 ملاعق خل كبيرة  
فلفل حار (حسب اختيارك)  
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم
حلقات فلفل أخضر  
عصير ليمون
1/4 كوب زيت للتحمير
.

الطريقة:
     نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة (الفلفل الحار) جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى الثلاجة ربع ساعة ، نضع الزيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب.. نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...
توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون
.
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق