ما رأيك بالمظهر الجديد لمدونة: اطبخ إيه؟

أهلا وسهلا بكم فى اطبخ ايه ؟

ترغبين في تعلم الطبخ والطبيخ، عايزة تتعملي طبخة معينة.
   
اطبخ ايه؟ هتقولك على وصفات طبخ كتيرة، هتلاقي إن شاء الله عندنا أكلات مصرية، وأكلات عربية، وكمان هتلاقى أكلات غربية بإذن الله.

عايزة تتعلمى طريقة عمل الحلويات، سواء كانت حلويات شرقية أو غربية.


  كل ده هتلاقيه عندنا إن شاء الله في موقع الطبخ والطبيخ موقعكم: اطبخ إيه؟



هتلاقوا طبخات وأكلات وحلويات كتيرة طبعا مصرية وعربية شرقية وإن شاء الله هيكون فيه أكلات ووصفات طبخ وحلويات تانية غير عربية، ياريت المدونة تعجبكم، وأنا فى انتظار تعليقاتكم .

طريقة عمل السمك البورى سنجارى

المقادير:
2 ثمرة فلفل مقطعة *1
2 كيلو سمك بورى متوسط الحجم *2
طماطم مقطعة
2 ثمرة بصل متوسطة ومقطعة شرائح
4 ثمرات ليمون
3 فص ثوم مفروم
ملح - فلفل اسود - كمون - كزبرة ناشفة - بهارات - شطة – زيت
                                             الطريقة:

- يغسل السمك جيدا بالماء و تشق السمكة بالطول الى نهايتها
- يخلط السمك بالليمون جيدا ثم يتبل بالثوم المفروم  ، و يضاف اليه بعض من التوابل (ملح - فلفل - كمون - كزبرة - بهارات) ، ثم يوضع السمك فى الصينية
- يتم خلط الطماطم مع الفلفل المقطع مع البصل ، و يضاف عصير الليمون و باقى التوابل ثم يضاف الخليط الي السمك البوري
- يضاف الزيت و يمكن و ضع قشر الليمون فوق السمك لاكساب طعم ، ثم يضاف القليل من الماء الي السمك البوري ، و تغطي صينيه السمك  ، و توضع الصينيه علي النار حتي الغليان ، ثم تكشف الصينية و توضع في الفرن حتى يتم تحمير الخضروات و ينضج السمك البوري

و تقدم صينيه السمك البوري سنجاري علي مائده الطعام

و بالهناء و الشفاء
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
*1 : الفلفل حسب ما ترغبين سواء كان حارا أو فلفل غير حار ، وعدد الثمرات حسب مقدار السمك
*2 : يمكنك تقليل مقدار السمك أو زيادته عن 2 كيلو حسب عدد الأفراد
ملحوظة : طريقة عرض المقادير والطريقة  فيها شبه كبير بأحد المواقع لذا لزم التنبيه