ما رأيك بالمظهر الجديد لمدونة: اطبخ إيه؟

طريقة عمل الكشرى المصرى

النهاردة هنعمل اكلة شعبية وكل الناس بتحبها وهى :
                                            
الكشرى المصرى

المكونات :
 المكرونة
الارز
الشعرية
 الصلصة
البصل
العدس
الحمص                        
وفى حاجة مهمة للكشرى وهى  ( بنسميها فى مصر ) الدقة
وهى بتاخد وقت للتتبيلة وعشان كده نعملها أولا ومكوناتها كالتالى :
  4 فصوص ثوم مفروم ناعم
1 معلقة صغيرة كمون
ملح حسب الرغبة
2معلقة كبيرة خل
كوب ماء

طريقة الدقة :
نضيف الثوم والكمون والملح ونقلب ثم نضيف ملعقتى الخل ونضيف الماء ونتأكد من الملح وهذه هى طريقة الدقة .

ثانيا : البصل ، ومكوناتة :
مقداربصلتين متوسطتين مقطعين شرائح
زيت+ملح

طريقة تحمير البصل :
نضيف للبصل معلقة صغيرة من الملح ونقلبة جيدا ثم نضعه فى الزيت حتى يصبح لونه ذهبى ثم نخرجه على ورق .

ثالثا : المكرونة ، ومكوناتها :
مكرونة مقصوصة صغيرة
مكرونة اسباجتى
ماء مغلى
ملح

الطريقة :
نضع المكرونة في الماء المغلى والملح حتى تنضج ( وهى ما تسمى بسلق المكرونة ) .

رابعا : الارز بالشعرية والعدس :
اسلقى العدس( نفس طريقة سلق المكرونة ) ، بعد ذلك نحمر الشعرية ( أى نضع الشعرية على السمن أو الزيت بالتسخين ) ونضيف عليها الارز و نضع العدس المسلوق بمياهه على الارز (أنها سبب لون الكشري المتعارف عليه شبه رمادي) وملح ويترك حتى الغليان او التشرب ، قومى بتهدئة النار حتى ينضج الأرز.

الحمص يسلق مثل طريقة المكرونة .

خامسا : الصلصة
المكونات:
ملعقتين زيت
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
4 فصوص ثوم مفروم
5حبات طماطم مضروبة بالخلاط
ملعقة صغيرة كمون وملح حسب الرغبة .

الطريقة:
نضع الزيت في اناء عميق ونضيف البصل حتى يذبل ثم نضيف الثوم ثم الطماطم وتتركها تغلى
ثم نضيف الملح والكمون ونتركها على النار حتى تصبح مركزة .

واخيرا جهزى الطبق

ابدئى بالمكرونة ثم الارز ثم الصلصة ثم البصل ثم الحمص . (محلات الكشرى  وبعض البيوت تقوم بوضع الأرز أولا ثم المكرونة ، ولكى الأختيار )

يمكنك أن تاكلى مع الكشرى طماطم متبلة بالثوم والخل والملح والفلفل والكمون .

وبالصحة والعافية

                                                                 
                                                                                                                           

طريقة عمل العدس


طريقة عمل العدس

المكونات :        

عدس اصفر
طماطم
 بصل
 ثوم
 جزر
شعرية
سمن بلدى
ملح
فلفل
مكعب مرقة دجاج          

الطريقة:

   توضع كل المكونات ما عدا الشعرية والسمن والملح والفلفل ومرقة الدجاج فى ماء ثم يوضع على النار حتى ينضج ثم يترك لمدة 15 دقيقة ليبرد ثم يوضع فى الخلاط ويخفق جيدا ثم يصفى .

     نحمر الشعرية مع السمن حتى يسير لونها الى الذهبى ويوضع عليها العدس بعد تصفيتة ثم يوضع الملح والفلفل ومكعب الماجى حسب الرغبة حتى تنضج الشعرية  .
         
وياكل مع بصل اخضر


وبالهنا والشفا

سندوتش البيض والجبنة



سندوتشات البيض ..والجبنه

المقادير: -
بيضه مسلوقه واحدة
جبن شرايح كرفت اوشيدر مبشور
مايونيز
فلفل أسود
ملح
توست


الطريقه :-
يدهن وجهه التوست بقليل من الماوينيز 
تقطع البيضه المسلوقه شرايح وتوزع على شرايح التوست
يرش عليها الملح والفلفل الاسود حسب الرغبة       
توضع فوق كل شريحه توست شريحه جبن كرفت اوالجبن المبشور شيدر
ويوضع في المكروويف حتى يسيح الجبن فوق البيض
ويقدم ساخن مع كوب شاي اوحليب

وبالهناء والشفاء

كفتة البطاطس

طريقةعمل كفتة البطاطس

المكونات
بطاطس مسلوقة ومبشورة بالمبشرة  بقسماط
دقيق
بيض مخفوق
بقدونس مفروم
زيت


الطريقة:
 نضع البطاطس على الدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثم نقليها في  الزيت لحد ما تحمر ونضعها على البقدونس مع الكاتشب والمايونيز

وبالهنا والشفا


صينية بطاطس بالفراخ

صينية بطاطس بالفراخ
                       
المكونات:

- نص كيلو بطاطس  
- فرخة مقطعة لاربع افراد   
- نص كيلو عصير طماطم   
- بصلة كبيرة 
- فلفل اخضر   
- ملح وفلفل وكمون    
( المكونات تكفى لأربع أفراد )

الطريقة:

     يقطع البصل حلقات والفلفل الأخضر حلقات والبطاطس حلقات سميكة ، ثم نضع كل الكمية فى صينية وعليها الملح والفلفل والكمون وعصير الطماطم ، ثم نضع قطع الفراخ على الوجة وتدهن وجه الفراخ بعصير الطماطم، ثم تدخل الفرن حتى تنضج .      
ويفضل أن تاكل معها ارز بشعرية وسلطة خضراء

وبالهنا والشفا

صينية المسقعة باللحمة المفرومة

صينية المسقعة باللحمة المفرومة


المكونات:

- نصف كيلو لحمة مفرومة
- نصف كيلو بذنجان رومى
- ربع كيلو فلفل رومى
- نص كيلو طماطم
- بصلة واحدة متوسطة الحجم
- اربع فصوص ثوم 
- ملح وفلفل وكمون
- زيت
ملحوظة : الكميات المذكورة حسب عدد الأفراد والكميات المكتوبة تكفى صينية متوسطة الحجم

الطريقة:
     يقطع البصل قطع صغيرة ويفرم الثوم ويوضع مع الزيت على النارحتى يصبح لونها ذهبى
نضع عليها اللحمة المفرومة وتقلب لمدة 3 دقائق ثم نضع عصير الطماطم والملح والفلفل والكمون وتترك حتى تنضج .

     نقطع البذنجان حلقات صغيرة وينظف الفلفل من بذوره ويحمر الاثنان فى الزيت حتى يصبح لونها ذهبى داكن .

     تصفى من الزيت ثم توضع على اللحمة لمدة 5 دقائق على النار .

     وتقدم ساخنة وباردة 

وبالف هنا


صينية بطاطس مهروسة باللحم المفروم

صنية البطاطس المهروسة باللحم المفروم

المقادير
بطاطس مهروسة ومبشورة
لحم مفروم معصج بالطماطم
بيضة مخفوقة بلبن

الطريقة
نحضر صينية وندهنها بالسمن او بالزيت ونضع طبقة  بطاطس ثم طبقة لحمة ثم بطاطس ثم نضع علي الوجه البيض المخفوق بلبن والبهارات وجبن شيدر حسب الرغبة ثم نضعها في الفرن

وبالف هنا

ساندويتش التونة

ساندويتش تونة

المكونات:
- علبتين تونة مهروسة
- كيس من شرائح التوست
- اربع ملاعق مايونيز
- ملعقة كاتشب
- عصير ليمون

الطريقة:
     تصفى التونة من الزيت وتطحن بالخلاط ، يعصر الليمون عليها ويضاف المايونيز والكاتشب ، تقلب إلى أن تتجانس ، تقطع شرائح التوست وتحشى كل شريحتين بمقدار ملعقة طعام من الخلطة تقطع الشرائح على شكل مثلث ويمكنك تزينها بالطماطم أو الخيار أو الخص أو الفلفل الأخضر أو المزيج بين الخضروات حسبما تحب .

وبألف هنا وشفا

الأرز بالشعرية

الارز بالشعرية


:المكونات



نص كيلو رز (حسب عدد الافراد) -
ربع شعرية  -
ملح -
ماء  -
سمن وقليل من الزيت -

:الطريقة
     نحمر الشعرية بالسمن والزيت حتى يصبح لونها بنى ، يوضع الارز بعد غسيله عدة مرات .
     يوضع الملح ويقلب على النار لمدة 3دقائق ثم يغطى الارز بالماء بحوالى 2سم ويغطى ويترك حتى الغليان .
ثم نهدأ النار علية حتى النضج


وبالف هنا وشفا

المكرونة المحمرة بالطماطم

النهاردة هنتكلم عن أكلة حلوة ناس كتير بتحبها ، وقلت اكتبها يمكن يكون فى حد عايز يعرفها ، ويارب تعجبكوا وهى :
المكرونة المحمرة بالطماطم
المكونات :



- مكرونة صغيرة ( كيلو أو نص كيلو حسب عدد الأفراد )
- عصير طماطم
- مكعب مرقة دجاج
- ملح وفلفل اسود
- زيت
- ماء او شوربة


الطريقة:

 نحمر المكرونة بالزيت الي ان تصبح ذهبية ثم نضع عصير الطماطم ومكعب المرقة والملح والفلفل وقليل من الشوربة الي ان تنضج  .


وبالهنا والشفا